Můj příběh
Rodina, tradice a alergie...
Jak už to tak bývá, malé děti zajímá vše co se v domácnosti děje a já rozhodně nebyla výjimkou. Například, já musela být v kuchyni vždy, když se zrovinka něco peklo, vařilo a smažilo. Takže jsem měla možnost nejen ochutnat, ale naučit se spoustu úžasných věcí. Právě předávání rodinných receptů a starožitného porcelánu, je u nás v rodině, už takovou tradicí.
Bohužel, po nějaké době přišly potravinové alergie na lepek a kravské mléko. Nějakou dobu nám přece jen trvalo se úplně přizpůsobit, ale zvládli jsme to! Teď vaříme a pečeme pouze z přirozeně bezlepkových surovin jako je třeba pohanka, kukuřice nebo rýže. Přetvořit recept tak, aby si pokrm a dezert zachoval klasickou strukturu a hlavně chuť nebylo jednoduché, ale po letech pokusů, jsme to konečně dokázali.
Kde jste už mohli moje výtvory vidět? Dort a cupcaky na akci Britského velvyslanectví ku příležitosti 70 let na trůnu královny Alžběty II., dále pak na dostihovém závodišti Pardubice v rámci kvalifikačních dostihů na Velkou Pardubickou a v neposlední řadě na akcích podcastu ProgramHRování, EuroPythonu a na spoustě dalších místech.
Pravda je, že potravinové alergie jsou v dnešní době více časté, tedy i známé, než před pár generacemi. Ale občas je stále těžké najít pokrm právě podle vašich potřeb tak, aby byl jak bez lepku nebo v kombinaci bez dalších alergenů, například právě s kravským mlékem nebo ořechy. Proto jsem tu, aby Vaše oslavy a akce byly přesně podle Vašich představ a v zájmu Vašeho zdraví.